fredag 11. februar 2011

Dagdrømmeren i Stavanger Aftenblad ♥For noen uker siden hadde jeg et hyggelig besøk av journalisten Åsmund Ådnøy fra Stavanger Aftenblad. Han ønsket å snakke med bloggere fra Rogaland blant annet om hvorfor vi velger å publisere så mye om livet på nettet. 

Denne saken er høyst aktuell igjen med tanke på fokuset på mammabloggere. For to  fredager siden ble det vist en snutt om mammabloggere i programmet Anne Grosvold og gjester. Datatilsynet gikk ut og advarte mammabloggere mot å utlevere barna sine på nettet. Flere bloggere har skrevet innlegg om denne saken i løpet av disse to ukene, så jeg har i grunnen ikke tenkt å si så mye om dette akkurat nå. Men jeg må si at jeg kjente et stikk i magen. Var jeg blant disse bloggerne? Hele tiden mens jeg skriver om barna mine og legger ut bilder av dem, prøver jeg å holde meg innenfor grensene jeg satte meg den gangen jeg startet å blogge. Ville Lillesøster og Storebror likt det jeg skriver og viser om dem i dag når de kommer i tenårene? Vil noe av det jeg utleverer brukes mot dem med tanke på mobbing av jevnaldrende? Kan noen av bildene misbrukes? Grensene vi setter oss, kan jo så lett flyttes noen millimetter for hver gang vi publiserer. Millimeter for millimeter blir grenser flyttet ganske langt tilslutt. Jeg måtte derfor sette meg ned og tenke gjennom utgangspunktet mitt og om det fremdeles sto på samme sted som jeg ønsket. Lettet kom jeg fram til at testspørsmålene mine var gjeldene. Jeg tror ikke jeg har pushet mine egne grenser. De er viktige for meg. De er viktige for barna mine.

Tilbake til Aftenbladet: Det var spennende å lese hva som ble trykket av intervjuet (jeg hadde i grunnen fått lest gjennom utkastet på forhånd (kontrollfrik som jeg er), men likevel: svært spennende!). Synes journalisten hadde laget en fin presentasjon av bloggen min og fått fram poenget mitt om at vi mammabloggere (og bloggere generelt) setter grenser for hva vi skriver om. Ikke alt blir fortalt. Men det som deles med naboen i gata, hverdagsglimtene, og det som kan være med på å inspirere og engasjere andre, deles også gjerne med Dagdrømmerens lesere!


Et oversiktsbilde fra reportasjen i Plussmagasinet i Stavanger Aftenblad:Du kan lese mer om flere rogalandsbloggere her


Neste iNeste innlegg:nlegg:
Jeg feirer oppslaget i Stavanger Aftenblad med et lite blogglotteri


God helg

♥ 
22 kommentarer:

 1. Hei ☺
  Nydelig blogg du har, og gratulerer med spalteplass! Den skal jeg kikke mer på i lunsjen her ;)

  God helg!
  Hilsen NinaB.

  SvarSlett
 2. Så kjekt da! kjenner igjen de skoene der:)

  SvarSlett
 3. Hehe, ja, håper det var greit at jeg brukte dem som illustrasjon til det innlegget (linket selvfølgelig). Du har så utrolig mange flotte illustrasjoner, Vibeke! Var innom bloggen din i går og la meg til som følger og er stadig innom å kikker på nettsida di :)

  SvarSlett
 4. Så spennende! Og godt skrevet ang mammablogging - du vet jo hva jeg mener i den saken;)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med intervju i aftenbladet:), så kjekt.
  Forstår godt hva du mener med å tøye grensene om hva vi skal legge ut av barna vår,
  føler jeg ikke har trådd over min egen grense og håper å holde det slik.

  Ønsker dere en fin helg
  Klem Hilde

  SvarSlett
 6. Så kjekt å lese, dette skal jeg lese nøye når minstemann sover :)
  Og ett vanskelig tema dette med mammablogging... Prøver å holde meg innenfor grensene, og tror jeg har klart det.

  Ønsker deg samtidig en strålende helg :)
  Klemmer fra Eldbjørg

  SvarSlett
 7. Det er helt ok:) Gleder meg til å lese avisa når jeg kommer hjem i dag. Takk for gode ord!
  Veldig koselig å være innom her også!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med reportasjen!
  Synes du har funnet en fin "balanse" i bloggen din! Alltid like hyggelig å komme innom her!
  Klem, og god helg fra Anna

  SvarSlett
 9. Sååå moro :)
  Herlig blogg du har, så skjønner du fikk bli med på det!!!

  GOD HELG til deg også :)

  Klem Nina

  SvarSlett
 10. Så artig med redaksjonell omtale da :-) Godt du ble fornøyd med artikkelen.

  SvarSlett
 11. så kjekt med stavanger aftenblad! må inn å lese!
  god helg
  klemmer

  SvarSlett
 12. Gratulerer med artikkel i lokalavisen! skulle ønske jeg kunne lese den :-)
  god helg til deg

  SvarSlett
 13. Super artikkel:) Koste meg max i dag tidlig med pluss:) Gratulerer så mye. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 14. Skulle ønske jeg kunne lese artikkelen din. Så hyggelig forresten!
  En bør alltid ha datatilsynets advarsel i hodet når man skriver/ legger ut bilder av barn på nettet. Jeg syns imidlertid at du har laget deg fine grenser for hva du kan skrive/vise.

  SvarSlett
 15. Så gøy! Positiv omtale betyr flere lesere...
  Som Stavangerjente og tidligere ansatt i Stavanger Aftenblad har jeg veldig lyst til å lese artikkelen:-) Kan du skanne den?

  SvarSlett
 16. Tusen takk for alle hilsener !

  (Benedicte, jeg skal se om jeg ikke klarer å ordne det :)

  SvarSlett
 17. Nå har jeg endelig fått lest innlegget i Stavanger Aftenblad. Det var kjempefint. Kunne kanskje vært litt lenger, men det er avisens feil.
  Jeg synes bloggen din er så flott å følge med på. Det imponerer meg hvordan du klarer det å balansere mellom å skrive om barna uten å utlevere dem. Leste hva du sa om det i avisen og synes du er flink, varm og nydelig!

  Stor klem :)

  SvarSlett
 18. Å, tusen takk Astrid Terese. Varmende ord. Stor klem til deg. Liker å lese i boggen din også. En av dem jeg bestandig titter innom :)

  SvarSlett
 19. Utrolig koselig! Du har jo en kjempe fin blogg og jeg ofte er innom:)
  Klem!

  SvarSlett

back to top