tirsdag 17. april 2012

et lite avbrekk

Gårsdagen var en tung dag for nasjonen Norge. Jeg må innrømme at jeg ikke klarer å ta innover meg alt det som skjedde den 22 juli. Det er for vondt. Og jeg klarer ikke å lese for mye om rettssaken i media. Det er for mye å ta inn over seg. Men mine tanker har gått til dem som er berørt. Og i hodet har det, mer enn jeg har vært klar over, kretset tanker om denne tragiske hendelsen som skjedde. 

I går ettermiddag, da mannen og gutten min var på fotballtrening, tok jeg og Lillesøster en liten pause fra hverdagens tanker og fant fram ingredienser for å bake blåbærmuffins. Lillesøster liker å bake og det ble et fint lite avbrekk fra den ellers så tunge dagen.
Foto: Tonje Boganes

La oss huske på kjærlighetsbudskapet, som den vise unge kvinnen ordet etter den svarte dagen, nå når rettssaken er i gang: "Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen!" 

Ønsker deg en god tirsdag ♥ Sola har glimtet litt til ute i dag også, men været er stort sett skiftende og det er ingen vårvarme enda.

22 kommentarer:

 1. Er noen spesielle dager nå ja..Jeg prøver også å ikke lese eller høre alt som er om 22. juli, det blir veldig mye å ta innover seg. Men tankene går til de som er berørte..

  Så herlige blåbærmuffins! Det fikk jeg jammen lyst på :)

  Ha en fin tirsdag :)
  Klem Lisa:)

  SvarSlett
 2. Herlig å kunne nyte dagen med dem som betyr noe og lage deilige muffins da :)

  Merker at fokuset på de mindre vesentlige sakene rundt denne hendelsen, har gjort at det rett og slett har blitt litt for mye.Dessverre. Det vi uansett kan lære er jo å ta vare på nettopp disse hyggelige hverdagsøyeblikkene og nyte dem.

  Klem kirsti

  SvarSlett
 3. Heihei!
  Først og fremst; så er det jeg som skal få takke for at jeg få bli med på de fine give awayene. Herlighet, så mange fine premier! Nydelig! Heldig du er!

  Også over til det fatale. Jeg har også skygget media en del. Er ikke så begeistret for måten media har håndtert saken. MEN, jeg kommer over en fantastisk tekst, en journalist har skrevet i etterkant av dag 1 av rettsaken. Den rører ved noe inni meg, kanskje er det fordi jeg har en datter sjøl, eller fordi jeg er så glad i våren når de første vårblomstene dukker opp.
  Uansett vil jeg anbefale deg å lese den. Her er linken:
  http://www.fvn.no/nyheter/innenriks/22juli/Kjarlighet-pa-innerlomma-2212139.html#.T41ghqtzn7M

  Og for ordens skyld, jeg liker ikke å linke til histen og pisten. Det syns jeg egentlig er veldig masete.. Men velger i dette tilfelle og gjøre det allikevel, når du først nevner på rettssaken:)

  Ha en fin dag!
  Klemklem, Fruen i Nord:)

  SvarSlett
 4. Så fint å kunne ta en sånn pause fra alt det som stormer Norge nå - igjen. Det er viktig å kjenne hvor egne grenser går for hva man tar innover seg. Det kan bli i overkant mye noen ganger syns jeg.
  Takk for at du skriver noen tanker rundt 22/7 og hva det gjør med deg. Tror mange kan kjenne seg godt igjen. Og igjen - ta pauser fra det hele, det gjør jeg også. Som nå, nå skal jeg ut i solen etter å ha sett en halvtime for mye på nyhetene...
  God klem til søte deg :))

  SvarSlett
 5. Ja det er litt av en tid vi har i møte nå, og ikke minst som vi er "midt i"... Godt å kunne roe litt ned å gjøre hyggelige ting, det tror jeg man er totalt avhengig av når det florerer av negativitet og tragedie i alle medier.
  Ønsker deg og dine en super dag og uke!

  SvarSlett
 6. Det er ekstra tungt å skru på TVen, lese aviser osv. om dagen. Alle de vonde minnene kommer tilbake. Og det er i slike stunder ekstra viktig å vise de man er glad i kjærlighet. Så hyggelig at dere valgte å bake muffins sammen. Det så helt fantastisk godt ut! :) Håper du har en fin dag!
  Klem

  SvarSlett
 7. Er bra å få tankene over på noe annet :) Og viktig å huske på kjærligheten :))

  SvarSlett
 8. Huff ja, det er triste dager...
  Og det får alt for mye oppmerksomhet!

  Koselig og finne på andre ting med ungene innimellom, en liten pause ♥
  Så godt ut med muffins:)

  SvarSlett
 9. Uff, ja det er noen tunge uker vi har fremover nå, for ikke å snakke om alle de berørte:(<3

  Så hyggelig med muffins-baking med lillemor:) Gleder meg til vesla blir så stor at jeg kan bake med henne:)

  Ønsker deg en fin tirsdags kveld<3

  SvarSlett
 10. Jeg leser heller flotte blogger jeg og unngår media for tiden.
  Vi klarer jo ikke styre media så han vinner nok den kampen også....hadde vert bedre å brukt tiden til å minne de som forsvant så brått..

  Uansett håper jeg DU har en super dag! :-)
  Klem

  SvarSlett
 11. Enig med deg at det er vanskelig og vondt å ta inn over seg...
  Vi kan ikke gjøre så mye med fortiden, men vi kan gjøre vårt for å se og bry oss om menneskene i vårt nærmiljø.
  Herlig og delikat bilde!! Fikk lyst på muffins :)
  Klem

  SvarSlett
 12. Treng slik avbrekk frå det som er vondt!

  Kan umogleg vere godt å leve med dette tett inn på seg..


  Stor klem

  PS: blåbærmuffins er SÅ godt!

  SvarSlett
 13. Ja, det er mykje å ta inn. Var på butikken i dag, og tenkte umiddelbart på dei som er gjenlevande etter Utøya - det var store bilder av den forferdelige mannen på framsida av alle avisene, han glodde frå alle kantar. Usj! Kan ikkje forestilla meg korleis det må føles for dei som har vore jaga av dette monsteret. Einaste Stavanger Aftenblad skilte seg ut, med svart framside og kun håndledda hans i håndjern - hatten av for Stavanger Aftenblad.

  Deilig bilde av blåbærmuffins, me må kosa oss om best me kan. For størst av alt er kjærligheten :)

  Klem ELi

  SvarSlett
 14. Så flotte tanker fra deg i dag Tonje :)
  Episoden er jo bare helt forferdelig...
  Koselig stund du og din skjønne jente hadde sammen i går.
  Her har jeg lovet at vi skal bake når stakkars jentene endelig blir friske nok!
  Klem May Helen

  SvarSlett
 15. Blåbærmuffins frister, det er det gode vi skal holde fast ved.

  SvarSlett
 16. Jeg tenker at det er ikke bare en riktig måte å takle disse dagene på. En kollega av meg er berørt, dog overlevde sønnen hans. Han tenker ikke så mye på det, sa han, mens kona hans er sykmeldt. Slik er det med oss alle, tror jeg. Det er ikke en riktig måte å reagere på. Og kanskje den aller riktigste rett og slett er å bake blåbærsmuffins

  SvarSlett
 17. Jeg prøver også å distansere meg litt, det blir så utrolig mye på en gang.
  Jeg vil følge saken - dog på mine premisser.
  Det er viktig å få ett avbrekk når inntrykkene blir så sterke som de er i denne saken,
  og hverdagslige gjøremål som for eksempel å bake blåbærmuffins blir ekstra verdifulle og fine:)

  klem
  Hanne

  SvarSlett
 18. Enig med deg, det blir litt mye ABB, Utøya og skandale på en gang. Det sier jeg ikke fordi jeg ønsker å lukke øya og stenge følelsene ute for realitetene der ute, men rett og slett fordi jeg kjenner at jeg ikke ønsker å vie denne personen noe særlig mer oppmerksomhet. Som om man ikke var kvalm nok av hele gubbedusten fra før av. Tenker selvsagt på de pårørende i denne stunden, og at det må gjøre ekstra vondt for dem og hele tiden få denne saken slengt opp i fleisen. Jeg er ikke pårørende, men jeg synes det er tungt.

  SvarSlett
 19. Hei hei...
  Nei jeg klarer ikke å følge for mye med på det.Blir for mye for meg og hodet mitt.
  klemklem til deg

  SvarSlett
 20. Ikke så lett å følge med på alt det blir mye trist på en gang.
  Det må være utrolig vanskelig å være berørt av dette.
  Klarer nesten ikke å tenke på det.

  Fine bilder du har tatt her og under.
  klem Hege

  SvarSlett
 21. Tenk så utrolig lurt det var å bake muffins! Det går en grense for alt, også denne sorgen som er så vanskelig å fatte. Jeg tror det er rett at vi beskytter oss selv.Jeg ser bare oppslagene på nyhetene. Leser litt referater i stede, bare for å prøve å få et bilde av han som greide å såre så mange så dypt. For hvordan kan et menneske bli sånn? Det er helt umulig å forstå. Og så tenker jeg på alle som har mistet. Og at vi alle sammen har mistet noe ved denne grusomme handlingen.

  SvarSlett

back to top